Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye temellayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan lüks görülür. Başkaca ağırbaşlı yüklük çekmek kabilinden güçlü fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, elan lüks rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da zemin nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve temelinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Mebzul mebzul ab tüketin. Ab, eklemlere hamil esenlar. Bu yüzden her gün en azca 8 boduç ab midemek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabilinden koca kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Göveri ve semere tüketin. Kemik esenlığı midein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri koca olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin lüks çalımı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını zaitrır. Kemik esenlığını himaye etmek midein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından paralıca olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer midein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu midein, kemiklere hamil olabilir. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şaksiyonkinliğe bile yararlı hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Yapılan mabeyinştırmalara nazaran semere ve zerzevat bakımından paralıca beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin canlı deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabilinden sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.